גורמי סיכון
כל אחד יכול ללקות במחלה פנאומוקוקלית, אבל יש אנשים שנמצאים בסיכון גבוה יותר למחלה. גילאים מסוימים ומצבים רפואיים שונים יכולים להעלות את הסיכון למחלה פנאומוקוקלית.
גיל
אנשים בקבוצות גיל מסויימות נמצאים בסיכון מוגבר לחלות בדלקת ריאות:
אנשים בני 65 ויותר. לכן, גם אם אתם פעילים ובריאים, אבל בני 65 ויותר, אתם עלולים להיות בסיכון מוגבר לדלקת ריאות פנאומוקוקלית.
ילדים עד גיל שנתיים.
מצב בריאותי
למרות שגיל מהווה גורם סיכון, ישנם אנשים שנמצאים בסיכון מוגבר לחלות בדלקת ריאות, ללא קשר לגילם.
קבוצת סיכון גבוה כוללת:
אנשים עם מחלות ממושכות (כרוניות) כגון: סוכרת ומחלות מטבוליות כרוניות אחרות, מחלות לב וכלי דם, מחלות ריאה ודרכי נשימה (דלקת סימפונות ממושכת, שחפת, סיסטיק פיברוזיס, מחלת ריאות חסימתית כרונית – COPD ואמפיזמה), שחמת הכבד (cirrhosis), אלכוהוליזם, דליפת נוזל חוט השדרה עם סיכון להישנות דלקת קרום המוח, ומושתלי שתל שבלולי.
בני 65 שנים ומעלה, במיוחד אלה השוהים במוסדות שונים (למשל מוסדות סיעודיים).
קבוצת סיכון גבוה במיוחד כוללת:
אנשים עם הפרעות בפעילות טחול, כגון היעדר טחול או לאחר כריתת טחול, או אנשים עם אנמיה חרמשית (sickle cell disease).
אנשים עם ליקויים במערכת החיסון, כגון אנשים עם מחלה ממאירה במח העצם או במערכת הלימפה, אנשים המקבלים טיפול המדכא את מערכת החיסון (למשל הקרנות, כימותרפיה), אנשים הלוקים ב- HIV או אנשים שעברו השתלת מח עצם או איברים.
אנשים עם אי ספיקת כליות ממושכת או חולי דיאליזה.
כדאי לדעת!
רוב הזמן, הגוף מסנן חיידקים שנמצאים באוויר שאתם נושמים כדי להגן על הריאות מפני זיהום. מערכת החיסון שלכם, צורת האף והגרון, והיכולת להשתעל, מסייעים למנוע מחיידקים להגיע לריאות. לפעמים חיידקים מצליחים לחדור לריאות ולגרום לזיהום. מצב זה שכיח יותר כשמערכת החיסון חלשה, כשהחיידק אלים, או כשהגוף לא מצליח לסנן את החיידקים מהאוויר שאתם נושמים (למשל, אם אינכם יכולים להשתעל בעקבות מצב רפואי).
החלק התחתון של האתר,
באפשרותך ללחוץ