כיצד מאבחנים שלפוחית רגיזה?
כאשר הרגלי ההשתנה שלכם מפריעים לכם בהתנהלות היום יומית, ואתם פונים לייעוץ רפואי, הרופא או הרופאה יעברו על ההיסטוריה הרפואית שלכם, יבדקו איתכם עד כמה הם מפריעים לכם בשגרת יומכם, וישללו גורמים אחרים העשויים לגרום לתסמינים.
בדיקות
בשלב ראשון תעברו בדיקה גופנית שגרתית ותישלחו לבדיקת שתן כללית. בבדיקה הגופנית הרופא.ה י.תבדוק האם יש גושים, בצקות, הפרעות תחושתיות ועוד, כדי להעריך את מצבכם הגופני. בדיקת שתן כללית ומיקרוסקופית יכולה לסייע לשלול מחלות אחרות בדרכי השתן.
אם יש לכם בעיית התרוקנות, יתכן שתתבקשו לעבור בדיקה להערכת שארית שתן לאחר השתנה – בדיקה זו יכולה לזהות האם אנחנו מרוקנים את השלפוחית לגמרי כשאנחנו משתינים. בדיקה זו נעשית באמצעות אולטרסאונד.
לעיתים, אם לאחר הערכה ראשונית יש צורך בכך, תתבקשו לבצע בדיקות עזר נוספות המסייעות להעריך את תפקוד שלפוחית השתן. הבדיקות הנוספות לרוב מומלצות במצבים מורכבים יותר או כשאין תגובה לטיפול.
מהו יומן השתנה?
כדי ללמוד על הרגלי השתייה וההשתנה, וכדי להמליץ על הטיפול המתאים, לפעמים תתבקשו למלא "יומן השתנה" ו/או שאלונים על תסמינים והשפעת התסמינים על איכות החיים. היומן והשאלונים מסייעים גם לעקוב אחר הטיפול שהומלץ לנו ולהעריך האם הוא יעיל.
המלצה: לפני שאתם ניגשים לרופא.ה, כדאי לכם לעקוב אחר הרגלי השתיה וההשתנה שלכם ולתעד זאת ביומן השתנה. הורידו כאן " יומן השתנה אישי"