מהו פרפור פרוזדורים?
אם אתם, או מישהו קרוב אליכם, אובחנתם בפרפור פרוזדורים (Atrial Fibrillation – Afib) ודאי יש לכם המון שאלות וחששות. אולי אתם כבר יודעים זמן מה שיש לכם פרפור פרוזדורים, אבל לא ידעתם אילו שאלות לשאול. אתר זה מתמקד בפרפור פרוזדורים. ביקורכם באתר הוא הצעד הראשון שאתם עושים כדי להבין את מצבכם הרפואי, ואנחנו כאן כדי לעזור.
גישה טובה לניהול פרפור פרוזדורים היא לדעת יותר על מצב זה. לאחר שתקראו ותבינו יותר, תוכלו לפנות לרופא המטפל עם שאלות נוספות על הטיפול שאתם מקבלים ועל דרכי ההתמודדות עם פרפור פרוזדורים.
פרפור פרוזדורים הוא קצב לב לא קבוע. בפרפור פרוזדורים הלב לא יכול להזרים את כמות הדם שהוא צריך סביב הגוף. מצב זה עלול לגרום לחולשה ולדפיקות לב מואצות. למרות שפרפור פרוזדורים אינו מסכן חיים באופן מיידי, הוא מעלה את הסיכון לשבץ מוחי ועם הזמן מחליש את הלב.
הלב הוא שריר בעל ארבעה חללים – שני חדרים ושתי עליות. דופן חללים אלה עשויה משריר מיוחד. במצב תקין, התכווצות הלב (הידוק וסחיטה) נשלטת על ידי מערכת חשמלית מתוחכמת שדואגת שארבעת החללים יתכווצו באופן קבוע, בסדר נכון. קצב לב תקין נקרא ׳קצב סינוס׳.
פרפור פרוזדורים (Atrial fibrillation - AF), הידוע גם בשם פרפור עליות, הוא הסוג הנפוץ ביותר של הפרעת קצב או אָרִיתְמִיָּה. אריתמיה היא מצב שבו הלב פועם לאט מדי, מהר מדי או בקצב לא קבוע.
אריתמיה
בפרפור פרוזדורים אותות חשמליים לא סדירים יוצאים מהעליות (החללים העליונים של הלב), ומתפשטים דרכם במהירות. הקוצב הטבעי של הלב (קשרית הסינוס) לא שולח באותו זמן אותות לכיווץ. כתוצאה מכך, העלייה לא מתכווצת ומתרפה בקצב תקין, והיא מפרפרת מהר ובצורה לא סדירה. המראה מזכיר תזוזה של קערת ג׳לי. כאשר זה קורה, חדרי הלב לא מתמלאים לגמרי ולא דוחפים החוצה מספיק דם לריאות ולשאר הגוף. מצב זה עלול לגרום לכם לעייפות או לסחרחורת, או שאולי תחושו בדפיקות לב מואצות (׳פלפיטציות׳) או כאבים בחזה. בנוסף, הדם מתחיל להיאגר בלב.
פרפור פרוזדורים מעלה עד פי 5 את הסיכון לשבץ מוחי ומכפיל את הסיכון לתמותה מבעיית לב. תוכלו לסייע בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי, על ידי תוכנית טיפול מתאימה. למידע נוסף לחצו כאן.
מהן הסיבות לפרפור פרוזדורים
ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לפרפור פרוזדורים.
סיבות נפוצות כוללות:
יתר לחץ דם
מחלות לב, לדוגמה, מחלת לב כלילית, אי ספיקת לב, בעיות במסתמי הלב
פעילות יתר של בלוטת התריס
נטילת תרופות מסויימות
*בשליש מהמקרים הסיבה לפרפור פרוזדורים אינה ידועה.
גורמי הסיכון להתפתחות פרפור פרוזדורים כוללים:
גיל מבוגר
עודף משקל
סוכרת
צריכת אלכוהול קבועה או מוגזמת
הפסקות נשימה בשינה (דום נשימתי).
האם פרפור פרוזדורים משפיע על תוחלת החיים?
פרפור פרוזדורים בדרך כלל אינו מסכן חיים באופן מיידי. אנשים רבים עם פרפור פרוזדורים מנהלים חיים רגילים ובריאים עם מצב רפואי זה. פעמים רבות, פרפור פרוזדורים עשוי לגרום לאי נוחות ולהצריך טיפול.
עם זאת, פרפור פרוזדורים מגביר פי 5 את הסיכון שלכם לשבץ מוחי. מסיבה זו, הטיפול בפרפור פרוזדורים לעיתים כולל אמצעים לשליטה בקצב ובמקצב הלב, ולמניעת היווצרות קרישי דם. כאשר אתם שולטים ב גורמי הסיכון למחלת לב ולשבץ מוחי, ומבינים מה עשוי לגרום לפרפור פרוזדורים, אתם יכולים לסייע בניהול בריאותכם בטווח הארוך. הקפידו להישמע להוראות הרופא וההנחיות שקיבלתם ממנו.
החלק התחתון של האתר,
באפשרותך ללחוץ אנטר כדי לדלג לאזור הבא